CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, June 03, 2012

ALHAMDULILAH

030612
genap setahun kami disatukan.
setahun dah kami menjalani hidup sebagai suami isteri
syukur kepada ALLAH
sebab ulang tahun pertama ni kami x sambut berdua tapi bertiga

to abg : selamat ulang tahun pertama. loveudamnmuch

Thursday, May 31, 2012

AL-FATIHAH UNTUK BABY E

kalau korang selalu ikut wall aku kat fb
mesti korang akan kenal ANYS CWM
tu kawan aku masa kolej dulu
dulu x rapat mana
tapi since masing2 kawen and preg
kami jadi makin rapat
mcm adik b'adik pun ye jgk.

tapi malang menimpa nasin dia and hubby dia
baru2 ni baby yg dikandungkan 10bulan
telah pun meninggalkan mereka berdua.
dan hanya menemani hidup mereka utk masa yang singkat

baby E disahkan meninggal disebabkan komplikasi.
komplikasi apa, aku xtau.
cuma mase dlm kandungan anys, dia byk makan najis sendiri.
sbb dia dh overdue.

kesian anys and hubby
noni doakan anys tabah menghadapi semuanya okay.
baby E mesti bangga dpt mama n papa like u n ur hubby dear.
banyakkan besabar ye syg

Saturday, April 28, 2012

KENA TINGGAL LAGI

wah,
tajuk tah pape kan.
huhu.

bukan kena tinggal selama-lamanya pun.
kena tinggal sekejap je
*tu pun nak kecohkan aku ni?

encik suami pergi bercuti
sekali lagi tanpa aku.
tahun lepas pun sama
tapi masa tu kami x kawen lagi pun
nak mampus ke pergi masa belum kawen

actually dia janji nak bwk tahun ni
tapi keadaan aku lak x mengizinkan
aku kan masih dalam pantang
jenuh jugak nak menunggu habis pantang ni

tahun ni dia pergi ke vietnam
kalau tahun lepas
yang pergi semua x bawak isteri
kali ni ada yg bwk anak isteri
en razi, en khazmi bwk anak bini
yang lain semua pergi bujang. :)

dan sekali lagi dia berjanji nak bwk aku pergi tahun depan
aku gelak je bila dia cakap dia nak bwk aku
bukan apa,
mcm2 blh jadikan sepanjang setahun akan datang
tunggu je la

till now dia still x call aku
maybe dia penat and tido di hotel
hope dia sihat lah ye :)

*call lah abg ! ayg risau lah :( anak asyik merengek je :(. ayg rindu abg.

Saturday, April 14, 2012

SUKA SUKA SUKA




buah hati :)

KIPAS SUSAH MATI


diaorang sangat comel :)
suara diaorang pun best sangat

Saturday, April 07, 2012

MUNGKIN SUATU HARI KAU AKAN SEDARI~

SELAMAT DATANG SAYANG

ALHAMDULILAH.
19032012 tepat 1519
aku selamat melahirkan zuriat pertama aku
DAYANG AIRA SELENA
HADIAH YANG TERINDAH BUAT DIRI AKU SENDIRI.
:)

act due aku 02042012
tapi sakit aku awal.
17032012
aku dah start sakit sangat
petang tu tengah-tengah layan hindustan
aku ajak ENCIK SUAMI ke klinik (al-farabi)
sebab pinggang aku dah sakit sangat
memang sakit gile lah
hanya ALLAH yang tahu betapa sakitnya aku
sampai kat klinik
sakit aku kurang
maybe perasaan takut lebih dari sakit kot.
hehe
tiba masa aku
doc check and scan perut
dia suruh aku pergi hospital
ala, sebelah je dengan klinik tu.
aku memang plan nak bersalin kat situ.
sebab islamic sikit.
haha.
lama gile tunggu doc.
doc kata dia nak check jalan
aku ni ikut je lah.
dan aku x tau cmaner check jalan tu.
errrrr. agak sakitlah check jalan tu.
bila doc check rupanya jalan dah bukak 3 cm.
sebab last checkup aku,
doc kata baby dah parking kat jalan.
doc terus masukkan aku ke wad.
sebab doc kata aku maybe akan bersalin bila-bila masa
eeerrrrr, sangat cuak masa tu
aku terus call mama.
beritahu dia semua tu
terjun x bertangga mama
kesian lak.
sakit tu sentiasa ada. :(

Ahad
doc dtg lagi and ckp jalan aku tutup 1cm.
tapi sakit makin sakit.
aku cm nak marah je kat doktor tu.
tapi tahan jela kan.
dia suruh aku banyakkan berjalan
nak berjalan apanya
nak keluar pun x boleh
selera aku jadi kurang sangat
sebab sakit mengatasi segalanya
huhu
and hari aku berjalan dengan penuh kekecewaan
sebab x bersalin lagi
hadoi la !

Isnin
pagi tu b4 doktor datang
aku mandi dlu
doktor check jalan lagi
jalan aku masih 2cm
sakit aku makin truk
oleh kerana aku ada masalah dengan jantung
doktor pun ckp dia nak drip air.
so, aku dijangka bersalin tengahhari
pkul 10 aku pergi labour room
drip air sampai pukul 2.
masih lagi 2cm.
en suami pun buat keputusan
suruh doktor operate je aku
sebab aku dah x de tenaga nak push baby
lagipun heartbeat baby kinda slow
so, buat kali pertama aku operate.
menakutkan siot.
operate tu just amik masa 1jam lbh.
akhirnya aku n baby selamat wlwpun lpas diaorg keluarkan baby
heartbeat aku kinda slow
ala-ala org nak mampus.
haha

now, bby dyg dh selamat ada lam pangkuan aku
menyusu, merengek, menangis
semuanya dengan aku
tak kisah lah perut aku dah x cantik sebab ada kesan bedah
asalkan anak aku selamat dan sihat

thank GOD sebab kurniakan kami anugerah terindah
thanks a lot